Shantykoor ''De Vlintboksems''

Shantykoor de ''Ollerommer Vlintboksems''

Waar komt die naam vandaan?, wel de naam Vlintboksems is eigenlijk een scheldnaam van de inwoners van Zoutkamp voor de Ollerommers de moeten Keien (Vlinten) in de broek (Boksems)
doen ze om op zee niet weg te waaien.

Ons Shantykoor zingt 2-3 stemmige liedjes onder begeleiding van 2 accordionisten
Het gemengd koor bestaat uit 20 zingende leden. Wij zingen Nederlandse, Duitse en Engelse Shanty’s, maar wij passen graag onze repetoire graag aan voor de mensen voor wie wij gaan optreden, wij hebben als shantykoor een uitgebreid kerstrepertoire om ook hier een sfeervolle optreden te verzorgen.
Om het koor nog beter uit de verf te laten komen hebben we met vanaf van 1 januari 2021 er een gemengd koor van gemaakt.
Dus ook vrouwen zijn welkom om ons koor te versterken, om de liederen nog mooier te laten klinken. (opgeven bij de penningmeester,of mail naar: janfial4@gmail.com

We zingen onder begeleiding (accordeon) van onze dirigente Harma Haaima-Weber en onze accordeoniste Anneke Brontsema

Shantykoor de "Ollerommer Vlintboksems" is aangesloten bij Shanty Nederland en ook via de website te vinden www.shantynederland.nl                                        

Shanty NederlandOns Onderkomen

Ons onderkomen is in het Sportcomplex "De Kley" aan de Leensterweg 43b in Ulrum.
Hier hebben wij een onderkomen gevonden bij de voetbalvering VVSV'09 in Ulrum zodat het voor de voetbalclub ook beter is om hun gebouw te verhuren en zo
snijd het mes aan 2 kanten, wij hopen op een goede en plezierige samenwerking.

Nieuwe leden

Wij repeteren elke woensdagavond van 20.00-22.00 uur in het gebouw van de voetbalvereniging VVSV'09 aan het Sportcomplex "de Kley" aan de leensterweg 43b 9971 EA in Ulrum. En als u zin heeft om bij een groep gezellige mannen en vrouwen te willen zingen, kom gerust en de koffie staat klaar. Als u zich bij ons aanmeld kan u een maand gratis meedoen met alle repetities. Voor deze periode hoeft u niets te betalen, Helemaal niets!! Na deze periode neemt u de beslissing of u door wilt gaan met zingen.

U Hoeft geen zangervaring te hebben!!!

Zingen leert u op de repetities, maar ervaren zangers en zangeressen zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Kortom u krijgt er een nieuwe vriendenclub bij!!!

Wij zingen geregeld voor Tehuizen, Manifistaties, Zonnebloem, Shanty festivals, Braderieën en diverse andere festiviteiten.

Successen van de Vlintboksems                                                                                                       

Kerstconcert

Zaterdag 17 December 2022 was het zover,ons kerstconcert...om ongeveer 19.00 uur begon het Kerkje van Vierhuizen al mooi vol te lopen met bezoekers,toen wij begonnen zat het kerkje vol met mensen. De Vlintboksems mochten als eerste beginnen en brachten mooie liederen ten gehore hoe onze zeelieden hun kerst op zee vieren ver van huis.
Na ons optreden werden we afgelost door het Annemarie Witkamp die mooie liederen ten gehore brachten.
Na dit alles was het tijd om in het naastgelegen dorpshuis wat te drinken.Dit was dan ook goed verzorgt door de vrijwilligers. Na de pauze vertelde Trijn Oldenburger ons een Kerstverhaal, een kerstviering zonder verhaal kan natuurlijk niet.Nu was de beurt aan Annemarie om te beginnen,gevolgt door de Vlintboksems en samen met Annemarie hebben we het mooie lied Voice of my Island gezongen.Nu had iedereen genoeg geluisterd naar de liederen en werd het tijd om zelf ook mee te gaan zingen. Zo hebben we samen gezongen. zo eindigde deze avond door samen te zingen in kerstsfeer.
kortom het was een zeer geslaagde avond.

Herfstfair

Op 3 november 2018 is er in Ulrum een herfstfair gehouden, dit in de hallen van Bakker, de organisatie hiervan was goed en het was een leuke dag,waar ook wij ons konden presenteren.
we hebben mooie zeemansliederen gezongen, Er hingen posters met ons Kerstoptreden van 15 December a.s. in Vierhuizen. Tevens hebben we een verloterij gehouden d.m.v enveloppen trekken.
Hier waren mooie prijzen door sponsoren gegeven.De meeste mensen gingen dan ook weer huiswaarts met een prijs.

Ede Staaldag

De Vlintboksems hadden afgelopen jaar weer succesvolle optredens. Zoals op de Ede Staaldag van 17 September 2016 waar we liederen zongen zoal “mien Toentje”, Genoat en het “het nog nooit zo donker west” en vele andere versjes.

19 Oktober 2016 hadden we voor de Zonnebloem een optreden in het “Kielzog”in Hoogezand samen met Wia Buze. Ook voor deze mensen is het een onvergetelijke middag geworden.

Jubileum
Het Shanty koor “de Olleromer Vlintboksems” bestaat in 2018 alweer 25 jaar. (wij hebben dit gevierd met onze leden, Zie Foto's)
De officiele oprichtings datum is 10 februari 1993

Informatie over deze website

Deze webite bevat relevante informatie over het Shantykoor "de ollerommer Vlintboksems" Statutair gevestigd te Ulrum onder K.v.K. nr 40026891
Deze website is met de meeste zorgvuldigheid samengesteld. Er is getracht zoveel mogelijke informatie te vergaren. Aan de website kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Het shantykoor "de Vlintboksems"respecteert de rechten van derden, Mocht u van mening zijn dat uw rechten op enigerlei wijze geschaad worden, dan wordt u vriendeijk verzocht contact op te nemen met de webmaster (zie contact)